Bøf med Buffett-bud oppe på 124.000 dollar

Sidste års vinder scorede sig et topjob hos Warren Buffett, men det kostede ham også to og en halv million dollar. Slutningen på årets auktion over en frokost med superinvestoren nærmer sig.

Superinvestoren Warren Buffett menes at være god for 44 milliarder dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets velgørenhedsauktion, der giver adgang til en frokost med Warren Buffett, slutter fredag aften. Torsdag formiddag lyder højeste bud på 124.100 dollar (734.502 kroner), og dermed er der stadig et stykke vej til sidste års topbud.

Sidste år bød hedgefund-manageren Ted Weschler 2.626.411 dollar (15.538.535 kroner) for at få lov til at dinere og konversere med Warren Buffett. Det var andet år i træk, at Weschler vandt auktionen, og han må i den grad have imponeret skaberen af Berkshire Hathaway-imperiet.

Kort tid efter kunne Warren Buffett nemlig offentliggøre, at selvsamme Ted Weschler var blevet hyret som en af investeringsselskabets topchefer.

Ifølge Warren Buffett skal man dog ikke regne med, at det forløb vil gentage sig. Buffett kalder det selv "mirakuløst" at han stødte ind i den rigtige mand til frokosten, og derudover er der nu fyldt op i ledelseslaget i Berkshire Hathaway.

"Vi har den perfekte konstellation nu, når det kommer til investeringschefer," siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

Den omtalte frokost varer typisk et par timer og finder traditionelt sted på Wollensky Steak House i New York. Eneste regel er, at emnet ikke må være Berkshire Hathaways fremtidige investeringer.

Warren Buffett er en stor fortaler for filantropi og har sat velgørenhedsorganisationer ind som arvinger af størstedelen af hans enorme formue. Buffett har akkumuleret en enorm formue i forbindelse med sit investeringsarbejde i holdingselskabet Berkshire Hathaway, der i dag har 80 datterselskaber. Ifølge magasinet Forbes er Warren Buffett god for 44 milliarder dollar - eller omtrent 260 milliarder kroner.

Overskuddet fra frokosten går til organisationen Glide Foundation.

Følg E-bay-auktionen her