Boconcept-topchef: Ikke skræmt af ren valutadrevet omsætningsvækst

Den danske møbelvirksomhed Boconcept havde i tredje kvartal 2015/16 en omsætningsvækst, der umiddelbart udelukkende stammede fra valutamedvind.

Læs mere
Fold sammen

Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, siger Torben Paulin, selskabets administrerende direktør.

- Man kunne umiddelbart godt blive lidt skræmt af det, men det er jeg overhovedet ikke. Det allervigtigste nøgletal - same-store-væksten i butikkerne - har været tocifret positivt. Det er der, det hele starter. Ordreindgangen til Boconcept Holding har også været præget af en positiv same-store-udvikling, siger han til Ritzau Finans efter regnskabet for tredje kvartal torsdag.

Årsagen til den flade udvikling, hvis man fratrækker valutamedgangen, er, at nogle ordrer er blevet placeret anderledes i dette regnskabsår sammenlignet med året før.- Sidste år var vi bag ud med at levere i første og andet kvartal, og vi skubbede dermed ordrer ind i tredje kvartal. I år har det været lige modsat. Vi har været forud med at levere, og vi har tømt ordrebeholdningen op til tredje kvartal. Det er sådan lidt teknisk og skyldes forskydninger i ordrerne, siger Torben Paulin og tilføjer:

- Præstationen i butikkerne og i kæden er 100 pct. intakt og fungerer rigtig fint. Derfor er det er positivt regnskab, og vi er positive og glade.

Boconcept realiserede en omsætning på 289,4 mio. kr. i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/2016. Det er det højeste salg i et tredje kvartal nogensinde med en vækst på 4,4 pct. i forhold til samme periode året før.Den danske krone blev svækket over for pund, dollar og yen, og det øgede omsætningen med 4,6 pct. Det sammenlignelige salg (same-store-sales) blev i tredje kvartal øget med 11,4 pct.

/ritzau/FINANS