Boconcept nedjusterer og tilpasser

BoConcept nedjusterer forventningerne og tilpasser organisation og omkostninger grundet skuffende ordreindgang i Sydeuropa og Frankrig i 4. kvartal 2012/13, oplyser selskabet.

Boconcept venter, at den makroøkonomiske usikkerhed og de vanskelige markedsbetingelser for langsigtede forbrugsgoder i Europa vil fortsætte i det kommende regnskabsår. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidigt reduceres omkostningerne, og organisationen effektiviseres.

»For at øge profitabiliteten gennemføres på koncernniveau en omkostningstilpasning, som reducerer kapacitetsomkostningerne med 20 mio. kr. på helårsbasis. Som led heri sammenlægges ansvarsområderne i direktionen, hvilket indebærer, at Troels Dyrup Petersen fratræder som COO i Boconcept Holding.«

»Fortsat vanskelige markedsbetingelser for detailhandlen i Europa har gjort, at ordreindgangen i Boconcepts franchisekæde i 4. kvartal 2012/13 ikke har levet op til forventningerne. Specielt har udviklingen i Frankrig i marts været negativt, hvilket en bedring i april ikke har kunnet kompensere for,« anfører selskabet..

Nu ses en omsætning i niveauet 1025 mio. kr., svarende til nul-vækst mod tidligere en stigning på 2 pct. EBIT ventes i niveauet 20 mio. kr., inklusiv engangsomkostninger på 5 mio. kr. svarende til en margin på 2,0 pct. mod tidligere ca. 3,5 pct.

De omkostningsreducerende tiltag medfører ændring i direktionen.

De besparelser, der sættes i gang omfatter nedlæggelse af stillinger i både stabs- og supportfunktioner. Endvidere lukkes fire egne butikker i Spanien samt én i Sverige.

Som led i sparerunden har bestyrelsen også besluttet at sammenlægge ansvarsområderne i direktionen.

»Derfor er der indgået aftale med Troels Dyrup Petersen om, at han fratræder sin stilling som COO i koncernen øjeblikkeligt,« skriver selskabet, der forklarer at CEO Torben Paulin overtager det overordnede ansvar for produktudvikling og sourcing, mens CFO Hans Barslund fremover er overordnet ansvarlig for produktion og logistik.

Tiltagene vil reducere koncernens kapacitetsomkostninger med ca. 10 mio. kr. i 2013/14 og 20 mio. kr. på helårsbasis herefter og vil medføre engangsomkostninger på ca. 5 mio. kr. i regnskabsåret 2012/13 og ca. det samme i det følgende regnskabsår.

Boconcept venter, at den makroøkonomiske usikkerhed og de vanskelige markedsbetingelser for langsigtede forbrugsgoder i Europa vil fortsætte i det kommende regnskabsår.

For nuværende venter Boconcept en omsætning i regnskabsåret 2013/14 på niveau med regnskabsåret 2012/13, mens de omkostningsbesparende tiltag vil øge EBIT-marginen til ca. 3 pct. efter ventet negativ påvirkning af valuta på 10 mio. kr. og engangsomkostninger til restrukturering.

En fuld og uddybende beskrivelse af udviklingen i regnskabsåret 2012/13 samt ledelsens forventninger til fremtiden vil blive meddelt i forbindelse med offentliggørelsen af koncernens årsrapport 2012/13, der kommer 26. juni i år.