B&O vender måske skuden efter nedjustering

Bang & Olufsen har i den seneste tid været i vælten, efter at Struer-koncernen kort før jul nedjusterede sine finansielle forventninger til regnskabsåret, og tirsdagens regnskab kan give et præg om, B&O er ved at få vendt skuden.

B&O estimerede i de foreløbige tal et fald i omsætningen på 8 pct. og et negativt resultat af primær drift på 90-100 mio. kr. i andet kvartal. Nedjusteringen skyldtes produktionsproblemer med Beovision Avant 55 tommer tv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Meget af spændingen er dog allerede taget ud, da selskabet i forbindelse med nedjusteringen offentliggjorde foreløbige regnskabstal. Der er derfor ikke selve regnskabstallene, som senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i Sydbank ser frem til, men derimod retorikken og udtalelserne fra direktørgangen, som der vil blive holdt øje med.

- Regnskabstallene for andet kvartal kender vi allerede en del til på forhånd. Det, der bliver spændende, er de kommentarer og udmeldinger, der kommer fra ledelsen heriblandt Tue Mantoni, som vil give ekstra kolorit til det, vi allerede ved.

B&O estimerede i de foreløbige tal et fald i omsætningen på 8 pct. og et negativt resultat af primær drift på 90-100 mio. kr. i andet kvartal. Nedjusteringen skyldtes produktionsproblemer med Beovision Avant 55 tommer tv. Administrerende direktør Tue Mantoni sagde dengang til Ritzau Finans, at tv'et sælger overraskende godt, men til gengæld ikke er gledet ud af produktionen på effektiv vis.

Om B&O har fået styr på produktionen, kan tirsdagens regnskab muligvis løfte sløret for. Og selv om decembers nedjustering kunne give B&O-toppen mere pusterum, er der ifølge Søren Løntoft Hansen ikke nogen tvivl om, at B&O skal stramme sig an i andet halvår af regnskabsåret 2014/2015 for at nå egne forventninger.

- B&O skal løbe stærkt i andet halvår, hvis det skal indfri forventningerne. Jeg synes egentlig, at dets produktpalette er den mest attraktive i mange år, og der er ingen tvivl om, at kalenderåret 2015 vil afsløre, om B&O kan vise en nævneværdig indtjeningsfremgang, siger Søren Løntoft Hansen.

Torsdag eksploderede schweizerfrancen og kastede store styrkelser af valutaen af sig, og det kan faktisk vise sig at gå hen og blive godt nyt for B&O, vurderer senioranalytikeren.

- B&O har omkostninger i kroner og euro, og jeg vurderer, at de har en omsætning knap 10 pct. i Schweiz, så det er en mindre eksponering, men ikke desto mindre end god nyhed.