B&O-tilbagegang i USA vækker bekymring

På trods af en højere nettoomsætning bekymrer det analytiker, at det går tilbage i USA.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den jyske teknologivirksomhed Bang & Olufsen aflagde et tredjekvartalsregnskab torsdag morgen, som viste en nettoomsætning på 800 mio. kr. Det er markant højere i forhold til samme periode sidste år, hvor omsætningen var 675 mio. kr.

Det skæmmes dog en smule af omsætningen i Nordamerika, som var på 41,1 mio. kr. mod 41,9 mio. kr. i samme periode sidste år. Det er bekymrende, mener Jesper Christensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

»Det er bekymrende, at B&O ikke formår at vokse i Nordamerika. Det er også noget, selskabet selv peger på som utilfredsstillende. Med de produktlanceringer B&O har haft både i Play og AV, havde jeg forventet, at Nordamerika havde fulgt de andre regioner op i omsætningen, men det har det ikke. Det kan tyde på, at der skal en stærkere indsats til derovre, og en stærkere indsats kommer til at koste penge,« siger han til Ritzau Finans.

Ellers var det et tredjekvartalsregnskab, som ikke bød på de store overraskelser, mener Jesper Christensen, som kalder regnskabet for "et lille mellemmåltid inden hovedmåltidet kommer med årsregnskabet".

Der var dog alligevel en positiv overraskelse i det 29 sider lange kvartalsregnskab, hvis man spørger aktieanalytikeren.

»Der er en positiv overraskelse med bruttoavancen i Play, som kommer ud lidt bedre, end jeg havde regnet med. Det tegner positivt for den fremadrettede rentabilitet, hvis B&O kan fortsætte med at løfte bruttoavancen og så ellers kan arbejde med de faste omkostninger,« siger Jesper Christensen.

Bruttomarginen i Play var 32,7 pct. mod 33,7 pct. samme periode sidste år.

Selvom regnskabet altså rummede en lille overraskelse, er det dog langt fra ensbetydende med, at B&O er styret helt fri af problemerne fremadrettet.

»B&O har fået penge på bogen, men selskabet er bestemt ikke ovre dets udfordringer. Det bruger for mange penge og har for mange omkostninger, for hver krone det skaber i salg. Den udfordring skal B&O have løst, og det er den helt store udfordring fremadrettet. B&O viser i dette kvartal, at det godt kan finde ud af at sælge, men det skal gøre det langt mere rentabelt end nu,« siger Jesper Christensen.

Jesper Christen og Alm. Brand Market har anbefalingen "neutral" og kursmålet 75 kr. for B&O-aktien. Torsdag formiddag stiger aktien med 1,5 pct. og handles til 66 kr.