B&O smækker døren i for rig kineser

Bang & Olufsen skriver fredag eftermiddag i en børsmeddelelse, at selskabet har smidt den kinesiske bejler på porten. Aktien styrtdykker med næsten 10 pct.

Bang & Olufsen stopper forhandlinger med købsinteresseret kinesisk selskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Bang & Olufsen har smidt kinesisk rigmand på porten og stopper forhandlingerne om salg af virksomheden. Efter en langstrakt forhandlingsproces har Struer-virksomheden nu mistet tålmodigheden.

»For at mindske usikkerheden blandt Bang & Olufsens medarbejdere, forhandlere og andre interessenter, har Bang & Olufsens bestyrelse derfor anmodet Sparkle Roll om, senest den 15. april 2016, at forpligte sig til enten at offentliggøre et købstilbud eller at sandsynliggøre sin evne til at fremsætte et sådant købstilbud,« skriver selskabet i en meddelelse.

Det kinesiske selskab Sparkle Roll har i længere tid bejlet til Struer-selskabet, men har ikke kunnet overbevise B&O-ledelsen om, at der reelt var et tilbud på vej.

»Eftersom Sparkle Roll ikke har forpligtet sig til at offentliggøre et købstilbud på alle aktierne i Bang & Olufsen, og ikke har sandsynliggjort sin evne til at fremsætte sådan et købstilbud, har bestyrelsen i dag besluttet at informere Sparkle Roll om, at man opfatter dialogen vedrørende et potentielt købstilbud som ophørt,« skriver selskabet.

B&O havde givet kineserne en deadline fredag angående et muligt købstilbud. Det skæringspunkt har Sparkle Roll altså valgt at se stort på. Kineserne er fortsat storaktionær i Bang & Olufsen med en ejerandel på 18,7 pct.

Struer-virksomhedens aktiekurs styrtdykker med næsten 10 pct.