B&O skal hente inspiration hos Apple

Det er på tide, at B&O redefinerer deres luksusbegreb, mener branding-eksperter.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et obligatorisk tilbehør til parcelhuset. B&O-anlægget, der kunne stå derinde på sin hylde og prale af designbevidsthed og penge op igennem 60erne, 70erne og 80erne.

Men så kom individualismen buldrende sammen med en helt ny selvbevidst generation, og langsomt men sikkert har B&O mistet sin urørlige plads i danskernes hjem.

Ifølge branding-eksperterne er der nu ikke meget andet at gøre for B&O end at kopiere Apples succes med brugerinvolvering.

"B&O er ligesom SAS en del af den danske virksomhedskulturarv. Og det stikker lidt i ens hjerte, når det går dårligt for de virksomheder. For min generation var det virkelig vigtigt at eje et B&O-produkt, for med det inde i stuen blev man for alvor voksen. Den drøm har den unge generation ikke længere," siger branding-ekspert Claus Buhl.

Mere individualiserede
Han peger på flere ting, der har været medvirkende til B&Os fald som statussymbol.

"I sin tid var B&O innovativt. I dag er vi blevet mere individualiserede, og når vi lytter til musik på vores iPod, så udvikler vi på vores egen identitet. Den ændring har B&O slet ikke opfattet," siger Claus Buhl. "De skal acceptere at brugerne hver især er verdens navle. Det er ikke dem selv i Struer," siger han. Direktør i reklamebureauet BBDO, Niels Erik Folmann mener også, at elektronikproducenten fuldstændig har tabt den unge generation med produkter, der har et gammeldags skær.

Han vurderer, at virksomheden skal satse på færre produkter. Samtidig skal de forblive i luksusklassen.

"De skal se mod Apple og hente inspiration. Det er en kæmpe opgave, når alt er imod dem," siger Niels Erik Folmann.