B&O sælger fra og fokuserer på kerneforretning

Bang & Olufsen har nu indledt fokuseringen på sin kerneforretning og frasælger til en begyndelse sin bilstereo-forretning for mere end en milliard kr. til højttaler-producenten Harman. Mere bliver frasolgt, og aktien brager i vejret.

Bang & Olufsens koncernchef Tue Mantoni er nu gået i gang med at trimme Struer-virksomheden. Blandt andet med frasalg af bilstereo-forretningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

B&O sætter nu alle sejl ind for at trimme sin forretning, så selskabet fremover udelukkende kan fokusere på kerneforretningen. Det betyder, at B&O har frasolgt flere enheder. Det største frasalg er den succesfulde Automotive-forretning, som producerer lydudstyr til biler, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Den vil B&O ikke længere have i sin portefølje og har derfor frasolgt enheden til højtalerproducenten Harman International Industries, der her og nu betaler 1,17 mia. kr. til B&O. Aftalen omfatter derudover en 20-årig licensaftale.

Derudover har B&O solgte en aktiepost på 35 pct. i Medicom, der producerer teknisk udstyr til sundhedssektoren, til Maj Invest. Salget af aktieposten betyder, at B&O forventer en engangsgevinst på 6,6 mio. kr. før skat. Bang & Olufsen vil samtidig forsøge at afhænde sin Icepower-forretning.

Nyheden fik investorerne til at handle B&O-aktien op med 33 pct. inden for en halv time.

Bang & Olufsen vil fremover fokusere på at skabe en forbrugerfokuseret forretning med udgangspunkt i de to brands Bang & Olufsen og B&O Play, skriver selskabet i meddelelsen.

Selskabet har i forbindelse med en strategisk analyse besluttet at frasælge de aktiver, som ikke betragtes som værende en del af kerneforretningen.

»Dagens meddelelse er et bevis på den stærke brand-værdi, som Bang & Olufsen besidder. Transaktionen gør det muligt for Bang & Olufsen at fokusere og styrke den del af forretningen, der er rettet mod forbrugere og reducere den driftsmæssige kompleksitet, siger selskabets topchef, Tue Mantoni, i meddelelsen.

Han understreger, at aftalen med Harman giver B&O mulighed for at få en betydelig licensbaseret indtægtskilde for fremtiden.

Bang & Olufsen fastholder forventningerne til regnskabsåret 2014/15.