B&O nedjusterer i utide

Bang & Olufsen meddeler mandag morgen, at selskabet nedjusterer forventningerne til 2014/2015 og regner med negativt driftsresultat.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er den gal igen i Struer-virksomheden Bang & Olufsen. Selskabet nedjusterer mandag morgen forventningerne til regnskabsåret 2014/2015 og forventer nu et negativt driftsresultat.

Bang & Olufsen forklarer selv, at nedjusteringen skyldes opstartsproblemer i produktionen, hvilket har haft en negativ indvirkning på timing af produktlanceringer og på bruttomargin og kapacitetsomkostninger.

For hele 2014/15 forventer Bang & Olufsen nu en negativ driftmargin (EBIT). Tidligere var forventningerne en »forbedret« EBIT-margin fra 2013/14, hvor den lå på 0,1 procent.

»EBIT i anden halvdel af regnskabsåret forventes at være positiv, men ikke nok til at kompensere for det negative EBIT resultat i første halvdel af regnskabsåret,« skriver Bang & Olufsen i en meddelelse.

Forventningerne om en høj encifret toplinjevækst fastholdes.

Bang & Olufsen har forskudt regnskabsår og afslutter andet kvartal ved udgangen af december. Med dagens meddelelse løfter selskabet også sløret for, hvordan andet kvartal ser ud.

»Koncernens omsætning i andet kvartal af regnskabsåret 2014/15 forventes at falde med cirka 8 procent i forhold til samme kvartal sidste år,« skriver Bang & Olufsen.

Den samlede delårsrapport for andet kvartal af regnskabsåret 2014/15 vil blive offentliggjort tirsdag den 20. januar.

Berlingske Business skrev i forbindelse med Bang & Olufsens årsregnskab i august, at teknologivirksomheden står ved en skillevej i indeværende regnskabsår. Dengang sagde formand Ole Andersen til Berlingske Business, at det ikke er nemt at stå i spidsen for Bang & Olufsen.

»Det er en vanskeligere opgave, end vi troede i 2011, og der er rigtigt mange, der konstant fortæller mig, at det er en rigtig svær opgave. Vi kæmper mod nogle, der måske har lidt bedre forudsætninger for succes, end vi har. Bare fordi det er et svært udgangspunkt, skal man jo ikke opgive at gøre forsøget, selv om Bang og Olufsen er en relativt lille virksomhed, så vi anstrenger os til det yderste,« sagde Ole Andersen i august.

Struer-virksomhedens omsætning for 2013/2014 var knap 2,9 milliarder kroner og driftindtjeningen (EBIT) sølle tre millioner kroner.

Derfra er der langt til de otte-ti milliarder kroner, som blev meldt ud i 2011 som potentielt mål, og potentialet om en EBIT-margin på over 12 procent ser også mere eller mindre urealistisk ud med dagens meddelelse.