B&O leverer nyt kæmpe underskud

Elektronikproducenten leverer et underskud på 607 mio. kroner efter skat. Indtjening i kerneforretning overraskende dårlig.

Bang og Oufsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bang & Olufsen har svært ved at tjene penge. Nye regnskabstal afslører, at årsresultatet blev negativt på 607 mio. kroner efter skat - justeret efter frasalg af en af B&Os forretningsdivisioner. B&O har haft sværere end tidligere ved at få indtjeningen ud af selskabets omsætning i den tilbageværende kerneforretning, viser det sig.

Det fjerde kvartal af regnskabsåret var økonomisk udfordrende for Bang & Olufsens fortsættende forretning, som viste en sund vækst i omsætningen, men utilfredsstillende underliggende indtjening, oplyser selskabet.

»En række væsentlige skridt, herunder en brand licensaftale og salget af Automotive (forretningsdivision, red.) blev taget for at skærpe virksomhedens strategiske fokus og dermed styrke kapitalstrukturen og at skabe en slankere, mere adræt forretningsmodel,« skriver selskabet.

B&O leverede en omsætning på 2,356 mia. kroner - justeret for selskabets frasalg af Automotive-divisionen i løbet af året.

Dagens regnskab afslører, at B&O aktuelt har særdeles svært ved at skaffe indtjening i sin kerneforretning, som består af AV-forretningen (radio/tv) og det nye subbrand B&O Play, der er billigere og henvender sig til yngre kunder. Derimod har B&O tjent gode penge på forretningsdivisionen Automotive, som i løbet af regnskabsåret blev solgt for over 1 mia. kroner til Harman International.

Bang & Olufsen

I mio. kr. 2014/15 2013/14 Ændr.
i pct.
Omsætning 2356 2162 9%
Driftsresultat -807 -261 --209%
Nettoresultat forts. akt. -607 -228 --166%
Egenkapital 1921 1604 20%
Overskudsgrad -34,3 pct. -12,1 pct.
Ansatte 2015 2180 -8%

Succesen i den netop frasolgte forretningsdivision er årsagen til, at B&Os samlet set kommer ud bundlinje, der er positiv, når man ser på B&Os samlede resultat for regnskabsåret 2014/2015. På virksomhedens bundlinje lander 57 mio. kroner efter skat.

TV: 3 highlights fra B&O: Mantoni går ned i løn