B&O leverer millionunderskud

Der er minus på bundlinjen i Bang & Olufsen, hvor forretningen stadig giver underskud. Væksten skal op i gear, lyder det fra Struer-virksomheden.

Arkivfoto fra 2009. Henrik Clausen ny direktør CEO i B&O. (Foto: Søren Svendsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Svendsen

Den danske elektronikvirksomhed Bang & Olufsen taber stadig penge. Det må aktionærerne konstatere efter endnu et millionunderskud.

Således lander virksomheden et underskud efter skat på 208 millioner kroner for det forskudte regnskabsår 2015/2016. Struer-virksomheden kunne i 2014/2015 præsentere et lille overskud på 57 millioner kroner efter skat.

Virksomheden havde en omsætning på 2,633 mod 2,356 milliarder kroner sidste år. Indtægter hentes i stigende grad fra B&O Play, der ifølge regnskabet tegner sig for 37 procent af omsætningen. Sidste år var det tal blot 25 procent.

Selv om omsætningen i kerneforretningen faldt i forhold til fjerde kvartal året før, hvor omsætningen i AV-divisionen landede på 502 millioner kroner, kommer Play-sektionen til gengæld igennem fjerde kvartal med et plus.

Afdelingen omsatte i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 for 271 millioner kroner. Til sammenligning lå omsætningen på 193 millioner kroner året før. Det svarer til en vækst i omsætningen på 40 procent.

Bang & Olufsen venter i 2016/17, at omsætningen vokser sammenlignet med 2015/16. Og det er netop Play, der skal drive væksten i selskabet.

For halvanden måned siden blev topchef Tue Mantoni afløst af Henrik Clausen, der nu skal hive det danske elektronikklenodie ud af dyndet og få sat gang i væksten. Og ikke mindst tjene penge.

Det øvelse bliver der plads til, efter at det er ifølge selskabet er kommet ro på situationen omkring Qi Jianhong, der længe stod klar i kulissen til at få fingrene i det danske elektronikbrand gennem sit firma Sparkle Roll.

»Den afbrudte dialog om en overtagelse har givet klarhed for Bang & Olufsen og dets aktionærer. Bang & Olufsen vil fortsætte sit arbejde med at levere lønsom vækst ved løbende at tilføje nyt til sin portefølje af innovative produkter,« lyder det fra selskabet i årsregnskabet.

Selv om opkøbsforhandlingerne blev indstillet for fire måneder siden, stod det klart tidligere på måneden, at Qi Jianhong havde fortsat sit opkøb i B&O og nu oppe på at eje mere end en femtedel af virksomheden med 20,2 procent.