B&O-konkurrent jagter vital kapital i Asien

Tyske Loewe snuser angiveligt rundt blandt mulige asiatiske investorer for at rejse livsnødvendig frisk kapital.

Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den klemte tyske producent af luksusfjernsyn, Loewe, har hårdt brug for et kapitalindskud. En kilde siger til netavisen Handelsblatt, at Loewe-ledelsen lige nu ligger i forhandlinger med mulige asiatiske investorer.

Loewe er en af Bang & Olufsens konkurrenter og har - lige som den danske virksomhed - mærket konsekvenserne af kombinationen af økonomisk afmatning og benhård konkurrence fra de sydkoreanske elektronikgiganter. Loewe-ledelsen forhandler angiveligt om aftaler, der både omhandler finanser og mulige strategiske samarbejder.

Den unavngivne kilde siger til avisen, at Loewe satser på at udstede 6,5 millioner nye aktier, hvilket skal fylde pengetanken op, så arbejdet med at få sorte tal på bundlinjen kan fortsætte.

Loewe har hårdt brug for kontanter - men det er ikke det eneste. Bankerne har slækket på kravene til virksomhedens afdrag i indeværende år, og håbet er givetvis at få en investoraftale på plads, der også kan blive en springbræt til en satsning på de asiatiske markeder. Der er nemlig her, at væksten fortsætter - og ikke i det kriseramte Europa.

Loewe har nu i flere år været tynget af røde bundlinjer, og det har ført til spareplaner og fyringer. Loewe står relativt stærkt på luksus-TV-markederne i Europa og Mellemøsten. I Asien står mærket derimod svagt, skriver Handelsblatt.