B&O kan være blevet snydt for millioner af TV-giganter

LG & Philips har leveret billedrør til B&O i årevis, de kan have snydt virksomheden for millioner af kroner på grund af kunstigt høje priser.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

B&O kan være blevet snydt i årevis af LG og Philips.

Ifølge Børsens kilder handler sagen om, at Philips og LG sammen med flere andre elektronikselskaber, har indgået ulovlige prisaftaler på billedrør til tv- og computerskærme.

Eftersom LG & Philips har leveret billedrør til B&O i årevis, så kan de have snydt virksomheden for millioner af kroner på grund af de kunstigt høje priser. Angiveligt er det LG og Philips, som angriber B&O med det formål at begrænse eller forhindre et eventuelt erstatningskrav fra B&O.

Det skriver Dagbladet Børsen.

»LG og Philips har med stor sandsynlighed hørt, at der er et erstatningskrav på vej fra B&O, og nu vil de måske sikre sig, at sagen kører i Danmark,« siger Peter Stig Jakobsen, som er partner i Bech-Bruun og har stor erfaring i sager om konkurrenceret og erstatning.

»Dermed kan Philips og LG slippe billigere, end hvis sagen gik sin gang i et land med en længere forældelsesfrist,« uddyber Peter Stig Jakobsen.

Der er tale om en retssag i Sø- og Handelsretten, og her forsøger LG og Philips angiveligt at tryne B&O, før selskabet rejser erstatningssag.

I 2012 blev LG og Philips dømt af EUs konkurrencemyndighed til rekordstore milliardbøder for ulovlige prisaftaler. Det ulovlige priskartel foregik fra 1996 til 2006.

Ingen af parterne ønsker at kommentere på den verserende sag.