B&O fyrer 64 i Struer

Bang & Olufsen skal under en uge efter et hårdt presset halvårsregnskab afskedige 64 medarbejdere i hovedsædet i Struer.

Bang & Olufsens direktør Tue Mantoni sagde for kort tid siden, at fyringer ikke kunne udelukkes - tirsdag blev det virkelighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det skriver Børsen.

- Vi er nødt til at kigge på omkostningsniveauet med henblik på at frigøre midler til vores must win battles, siger Morten Juhl Madsen, der er kommunikationsansvarlig hos B&O, til Børsen.

Fyringsrunden kommer efter, at B&O's direktør Tue Mantoni i forbindelse med præsentationen af regnskabet for andet kvartal onsdag sagde, at han ikke ville udelukke fyringer som led i en større effektiviseringsrunde - og det er altså blevet til virkelighed.

Ifølge Morten Juhl Madsen er der hovedsageligt tale om produktionsstillinger - dog med et par enkelte administrative stillinger iblandt, og han vil hverken be- eller afkræfte, om der er flere fyringer på vej. Samtidig afviser han at svare på, om der er planer om at droppe en del af den danske produktion af B&O-produkter. B&O har desuden en fabrik i Tjekkiet.

- Vi har internt meldt ud i dag, at vi afskediger 64 medarbejdere. Det kan jeg bekræfte. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Morten Juhl Madsen til Ritzau Finans.

Ud over fyringerne vil B&O fremskynde lukningen af op mod 125 butikker primært i Europa for at slanke organisationen.