B&O fortsætter sit stærke år - Play trækker læsset

2017/2018 cementeres mere og mere som året, hvor det hårdt prøvede B&O gør comeback. Selskabet har netop udgivet sit regnskab for årets tredje kvartal, og der er fremgang på stort set alle fronter.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musikken er begyndt at spille i Struer, efter det i mange år har skrattet gevaldigt fra B&Os højtalere. Den danske elektronikvirksomhed med Henrik Clausen i spidsen som topchef har netop offentliggjort sit regnskab for årets tredje kvartal, og de forbedrede tendenser fra regnskabsårets første seks måneder varer ved. Således er der fremgang på næsten alle poster sammenlignet med tredjekvartal i regnskabsåret 2016/2017, og B&O har nu i de ni første måneder af sit skæve regnskabsår lavet et overskud på 28 mio. kroner mod et underskud på 41 mio. i samme periode sidste år.

»Vi opnåede et solidt resultat med 10 procent omsætningsvækst og forbedret lønsomhed. Resultatet var drevet af en 25 procent stigning i omsætningen i B&O PLAY, stærkt salg i Kina-regionen samt vores fortsatte fokus på omkostninger og driftsforbedringer. Alt i alt er vi tilfredse med den fremgang, vi har vist i de første tre kvartaler af regnskabsåret, og vi forventer, at det fortsætter i fjerde kvartal,« skriver Henrik Clausen i en pressemeddelelse.

Henrik Clausen kan dog med fordel sende en venlig tanke til sin forgænger, Tue Mantoni, for det er det yngre og billigere undermærke B&O Play, som igen trækker læsset i Struer-virksomheden. B&O Play blev lanceret under Tue Mantoni i 2012, og undermærket er godt på vej til at vokse sig større end det eksklusive hovedmærke. I regnskabet for tredje kvartal er det også tydeligt, hvordan den yngre generation af produkter er i fremmarch. B&O Play viser omsætningsfremgang på hele 25 procent i kvartalet, mens det »klassiske« B&O faktisk har omsætningstilbagegang.

Omsætningen i B&O i de første ni måneder var på knap 2,5 mia. kr. mod 2,2 sidste år. B&O laver også en mindre opjustering af sine forventninger, da man nu regner med en omsætningsvækst for året på over ti procent, hvor det før var omkring ti procent.