B&O-formand: Vi skal ikke sælges

Der har længe været snak om et forestående salg af B&O, men nu lukker bestyrelsesformand Ole Andersen for spekulationerne.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Design-ikonet B&O fra Struer står ikke længere foran et forestående salg. Det slår bestyrelsesformand Ole Andersen fast i dagens Børsen. Det kommer efter længere tids spekulation om et forestående salg og kontakt med flere potentielle købere:

»Der er ikke nogen initiativer på den konto nu. Nu er det et spørgsmål om hårdt arbejde og om at blive bedre til at drive selskabet,« siger Ole Andersen til Børsen.

I vinteren 2014 da pickuppen skrattede allerhøjst hos selskabet efter gentagne nedjusteringer, rekordstore underskud og en aktiekurs, der styrtdykkede, blev der sat gang i en proces, der kunne føre til et helt eller delvist salg.

I november sidste år udsendte Struer-selskabet så en fondsbørsmeddelelse, om at man var i dialog med en mulig køber. Det viste sig at være den stenrige kineser Qi Jianhong og hans selskab Sparkle Roll, der nu ejer mere end 20 pct af B&O.

Men det skabte røre i andedammen i Struer, at selskabet ikke vidste, om det var købt eller solgt.

»Da rygterne blev ved med at simre derude, kom vi til et punkt, hvor vi sagde, at vi blev nødt til at trække en streg i sandet,« forklarer Ole Andersen til Børsen.

Nu skal B&O koncentrere sig om at være et selvstændigt selskab, uddyber bestyrelsesformanden.