B&O fastholder forventningerne trods driftsunderskud

Resultatet er stadig ikke noget at råbe hurra for, men der er vækst i de store divisioner i Bang & Olufsen, og topchef Tue Mantoni ser optimistisk på fremtiden.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske elektronikproducent kommer ud af tredje kvartal af det forskudte regnskabsår med et driftsunderskud på 10 millioner kroner, mens resultatet før skat lyder på fem millioner. Selvom det er bedre end samme kvartal sidste år, giver det B&O en negativ EBIT-margin på 1,2 procent.

Til gengæld er der fremgang og vækst i den store AV-division, hvor omsætningen vokser med 13 procent til 457 millioner kroner. Væksten i den mindre Play-division var hele 41 procent til 172 millioner.

I alt ender omsætningen på 800 millioner kroner i kvartalet, hvilket er 19 procent bedre end samme kvartal sidste år. Forventningerne til årets resultat fastholdes til det tidligere udmeldte, hvilket vil sige en stor et-cifret vækstprocent.

»Tredje kvartal var et stærkt kvartal drevet af efterspørgsel på de nye og innovative AV og B&O Play-produkter. Efterspørgslen kunne ses på de fleste markeder, inklusiv nøglemarkederne i Europa og i Kina. Samtidig kan vi se vores indtjeningsevne forbedres, da vores initiativer til at styrke marginer og reducere omkostninger begynder at have en effekt,« skriver adm. direktør Tue Mantoini i kommentar til regnskabet.

»Det stærke kvartal giver os tro på, at vi er på rette vej, men vi har stadig mange udfordringer foran os. Vi vil fortsat fokusere på at skabe nye, spændende produkter, ekspandere distributionskanalerne og skabe en profitabelt og bæredygtigt virksomhed.«

Aktiekursen skød i slutningen af marts i 33 procent i vejret ved nyheden om, at B&O vil fokusere forretningen og frasælge blandt andet bilsteroforretningen til tyske Harman for mere end en milliard kroner samt en 20-årig licensperiode. I stedet vil B&O fremover fokusere på en forretning med udgangspunkt i de to brands Bang & Olufsen og B&O Play.

Automotive-divisionen kommer ud af kvartalet med en negativ udvikling, hvor omsætningen falder med en enkelt million til 128 millioner.

Før jul fortalte B&Os formand, Ole Andersen, at man ikke længere kunne konkurrere med de store globale spillere og at alle muligheder nu var åbne for virksomheden. Kort efter kunne Berlingske Business erfare, at investeringsbanken Carnegie var hyret til at finde købere af virksomheden.