B&O-boss: Det kan komme til fyringer

Efter det skuffende kvartalsregnskab onsdag morgen erkender Bang & Olufsens topchef, Tue Mantoni, at problemerne meget vel kan resultere i fyringer.

Administrerende direktør for B&O, Tue Mantoni, må se skuffelsen i øjnene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Ingen køer er hellige, når Tue Mantoni skal svinge effektiviseringspisken hos Bang & Olufsen i løbet af det næste år. Oven i den allerede annoncerede fremskyndede lukning af op til 125 butikker, kan der også komme fyringer på tale. Det erkender den administrerende direktør, der dog ikke vil sætte tal på, over for Ritzau Finans.

- Det er ikke fastlagt endnu - indtil videre ligger det kun fast, at vi skal lukke butikker. Men det er klart, at når man snakker om effektiviseringer i en forretning som vores, så er man nødt til at kigge på sit omkostningsniveau. Det er også derfor, jeg ikke kan udelukke, at effektiviseringerne kommer til at betyde afskedigelser. Så det er helt klart noget, vi har oppe at vende, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Koncernen har planer om at koncentrere salget i færre butikker ved at redistribuere varelagrene fra de lukkede forhandlere til andre butikker, men ifølge Tue Mantoni er det dog ikke nogen voldsomt stor operation.

- Vores forhandlere har generelt ikke voldsomt meget på lager. Der har godt nok været en vis lageropbygning over det sidste kvartal på grund af nye lanceringer og lavere salg, end vi havde ventet, men det er ikke noget større, siger han til Ritzau Finans.

Oven i restruktureringen af forhandlere og butikker har B&O desuden købt sig fri af distributøraftaler i Kina og Brasilien. Planen er, siger direktøren, at koncernen selv vil kontrollere distributionen. Samtidig betyder det også, at B&O sælger produkterne til udsalgspris frem for indkøbspris.

- Situationen er, at vi har fire forhandlere i Brasilien og så en distributør. Der har vi nu fjernet mellemleddet, og det koster selvfølgelig noget, da det er indbygget i den oprindelige kontrakt. Men det er ikke noget, der er signifikant, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Samtidig har B&O besluttet at åbne en permanent butik i Las Vegas. Butikken, der slog dørene op lige inden åbningen af årets CES elektronikmesse i casino-byen, er et permanent tiltag - primært fordi byen lægger lokaler til nogle af verdens største messer.

- Vegas er jo et vigtigt sted for os, fordi det er her, der er de store forbrugerelektronik-shows hvert år, siger Tue Mantoni.

Bang & Olufsen har desuden et stort event på årets show i samarbejde med Audi, hvor elektronikproducenten fra Struer er gået sammen med den tyske bilgigant om at bygge en konceptbil med B&O's 3D-lyd.

- Vi præsenterer 3D-lyden for kunderne gennem Audi, og det er da noget, man godt senere kunne se rykke ind i hjemmet, siger han.

/ritzau/FINANS