B&O bliver bærbar

Den danske elektronikproducent har sat et solidt aftryk på Asus' nyeste - og hidtil mest luksuøse - bærbare. Den ligner slet ikke de andre.

Den er godt nok anderledes. Asus og Bang & Olufsen står i fællesskab bag denne nye bærbare computer. Foto: Asus Fold sammen
Læs mere
Der er dansk indmad i den nye og ubestridt mest luksuøse bærbare PC fra taiwanesiske Asus til dato.

Asus NX90 Bang & Olufsen, som præsenteres på verdens største messe for forbrugerelektronik i Las Vegas i disse dage, er designet af B&Os prisvindende Davis Lewis i poleret aluminium. Skærmen er på 18,4 tommer og altså ikke en letvægter, og så er den udstyret med to pegeflader på hver sin side af tastaturet, ligesom højttalerne indkranser den glasklare skærm som en hjelm. Lyden leverer B&Os Icepower-teknologi.

To pegeplader

Den nye bærbare computer, som kan købes fra februar 2010, går direkte efter at give Apples Macbook-modeller konkurrence.

Skærmen er i øvrigt i højdefinition (HD), altså en opløsning på 1.920 x 1.080 pixler, så man kan se film og tilkoblet TV i fin kvalitet.

Den ene pegeplade er til at navigere rundt med på traditionel musemaner, den anden er til at klikke med, hvilket sker ved blot at slå med fingeren på pladen.

Det efterlader god plads mellem tastaturet og brugeren af computeren, så man kan hvile håndleddene.

Pris op til 13.000 kroner

Computeren leveres med fire gigabyte arbejdshukommelse men kan klare op til 12 GB. Der er et Nvidia GeForce GT 335M-grafikkort og et Blu-ray-drev i. Desuden er der HDMI-stik.

Prisen lander mellem 1.800 og 2.500 dollars (9.200-12.900 kroner).