B&O-analytiker: Der er sat punktum for handlen på den korte bane

Bestyrelsesformand Ole Andersen har afvist kinesiske Sparkle Rolls tilnærmelser mod B&O, og det sætter formentlig punktum for et meget spektakulært opkøbsforsøg. I hvert fald på den korte bane.

Ole Andersen (t.h.) har sat kinesisk opkøber stolen for døren og anser forhandlingerne om en overtagelse for lukket. Her er fotograferet sammen med adm. direktør i B&O, Tue Mantoni. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ligner foreløbigt et »Game Over« for kinesiske Sparkle Rolls ambitioner om at overtage det danske designikon B&O.

Det vurderer Sydbanks B&O-analytiker, Morten Imsgard, efter TV- og radioproducenten i dag meddelte, at man ikke har fået et bud på aktierne i selskabet fra Sparkle Roll og derfor anser købsprocessen for ophørt.

»På den korte bane bør det være punktum, fordi B&Os bestyrelse næppe på mandag vil fremsætte et købstilbud, som de giver accept af. Et eller andet sted synes den første forhandling at få et endeligt punktum i dag,« siger Morten Imsgard.

Forhandlingerne mellem Sparkle Roll og B&O har stået på siden slutningen af 2015, hvor det danske selskab for første gang offentliggjorde, at der var interesse i selskabet. Den potentielle køber var hemmelig, indtil selskabet Sparkle Roll selv gik ud i offentligheden. Kineserne købte sidenhen knap en femtedel af B&O, og mens rygterne har floreret om opkøb op til 51 pct., har bestyrelsen altså valgt at lukke forhandlingerne.

»Bestyrelsen er nødt til at have en eller anden form for intern deadline. B&O er efterladt i et vakuum, hvor medarbejdere og samarbejdspartnere ikke ved, hvad fremtiden bringer. Derfor giver det også mening for bestyrelse at sige, at denne duskussion ikke kan fortsætte i al evighed. Det er B&O ikke tjent med,« siger Morten Imsgard.