B&O-aktien hamrer i vejret på Korea-nyhed

Aktionærerne er stærkt begejstrede for Bang & Olufsens nye samarbejde med sydkoreanske LG, som det danske selskab løftede sløret for fredag morgen. B&O-aktien stiger med 8 pct. efter 10 minutters handel på børsen.

Bang & Olufens aktie brager i vejret efter nyheden om, at Struer-selskabet har indgået et samarbejde med sydkoreanske LG. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bang & Olufsens investorer har lidt af en fest fredag morgen, da aktien i elektronikvirksomheden fra Struer brager i vejret med 8 pct. B&O har indgået en samarbejdsaftale med sydkoreanske LG, som kan sænke Struer-virksomhedens omkostninger for mellem 150 til 200 mio.kr. om året. Og det er noget, som kan få de brede smil frem hos aktionærerne.

Samarbejdet med LG skal løfte en række udfordringer fra B&O's skuldre, så det danske selskab kan fokusere på sine kompetencer inden for design og lyd. Samlet set betyder aftalen, at Bang & Olufsen kan opnå en række stordriftsfordele, der skal forbedre selskabets muligheder for at tjene penge.

Aftalen med LG ændrer dog ikke på, at Bang & Olufsen fortsat forhandler en potentiel køber, der lurer på at overtage kontrollen med Struer-selskabet.

Bang & Olufsen har haft det uhyre vanskeligt over de senere år. Selskabets seneste årsregnskab viste et underskud på over 600 mio. kr.