BNP Paribas lettet over efterdønninger af retssag

Rekordstor bøde ser ikke ud til at skræmme kunderne i den franske storbank.

Den almindelige franske bankkunde føler sig ikke berørt af BNPs kæmpebøde Fold sammen
Læs mere
Foto: STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BNP Paribas' topchefer kan ånde lettet op over eftervirkningerne af den rekordstore bøde på 9 mia. dollar, som den er blevet idømt for at begå brud på amerikanske sanktioner. Kunderne ser nemlig indtil videre ud til at blive hos den franske storbank.

Det skriver Financial Times.

Administrerende direktør, Jean-Laurent Bonnafé, har sagt at "indikationerne tyder på, at forretningen ikke på nuværende tidspunkt ser ud til at lide overlast" fra afgørelsen på retssagen, som også indebærer en dom samt en midlertidig suspension af bankens beføjelser til at afvikle finansielle overførsler med dollar.

Ifølge The Guardian har direktøren udtalt, at man fra bankens side beklager sit embedsmisbrug dybt, og at det går stik imod, hvad banken står for. Han har endvidere understreget, at udfaldet af retssagen ikke vil underminere bankens soliditet.

Ved et møde med investorerne tirsdag fortalte han desuden, at den interne kontrol i banken er blevet styrket, samt at alle transaktioner med amerikanske dollar fremover vil gå igennem New York.