BMWer leases som varmt brød

BMWs leasingtjeneste, Alphabet, er stadig relativt ny i Danmark, men forventer snart at nå leasingomsætning på 400 mio. kroner og mere end 3.000 biler i flåden.

Foto: JEWEL SAMAD. Det er blevet populært at lease en BMW i Danmark, her er det bilproducentens i6-model, der blev præsenteret i starten af året.
Læs mere
Fold sammen

For mange er det en drøm at eje en BMW, og for mange danskere er det åbenbart også en drøm at lease den.

Det tyske bilmærkes leasingtjeneste, Alphabet, har nemlig god vind i sejlene i Danmark. Selskabet blev lanceret herhjemme i 2008 og forventer ved udgangen af 2015 at runde en omsætning på 400 mio. kr. samt råde over en bilflåde på mere end 3000 biler: BMWer såvel som andre mærker.

»I Danmark er vi stadig en af udfordrerne. Det betyder, at vi hver dag gør os umage for at justere vores løsninger og tilpasse dem til markedet. Vi sætter en ære i, at vi kan levere alle bilmærker og vil være de mest fleksible og hurtigt reagerende,« fortæller Michael Madirazza, landechef hos Alphabet Danmark.

Alphabet har formået at fordoble sin omsætning både fra 2012 til 2013 og igen i 2014, hvor omsætningen lå på 321 mio. kroner. Bundlinjen er også fulgt med op fra et større millionunderskud i 2012 til godt fire millioner kroner i overskud i 2014.

Inden 2020 forventer Alphabets Country Manager, at Alphabet omsætter for 780 mio. og administrerer en flåde på mere end 7.500 biler.

Tidligere i denne uge fik Alphabeat en godt skub på vejen mod målet om både 3.000 og 7.500 biler. Arrivas nylancerede DriveNow-koncept leaser nemlig sine biler igennem BMW-tjenesten, og det har tilført den nette sum af 400 biler til Alphabets flåde i Danmark.

Hen over sommeren var Alphabet en del i såvel danske som internationale medier. Det skyldes, at Google valgte at oprette et holdingselskab med samme navn uden først at høre BMW, om man ville af med varemærket. Det vil den tyske bilkæmpe ikke, og man er nu ved at undersøge, om Google har overtrådt nogen varemærkelove.