BMW til Google: Vi ejer navnet »Alphabet«

Den tyske bilproducent ejer rettighederne til internetgigantens nye moderselskab og undersøger nu juraen.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL. Alphabet skal være navnet på Googles nye moderselskab, men tyske BMW ejer rettighederne til navnet, der bruges af et datterselskab. Foto: Pascal Rossignol, Reuters/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Googles beslutning om at oprette et nyt moderselskab under navnet Alphabet bliver ikke uden problemer. For den tyske bilproducent BMW ejer det registrerede navn.

»Vi undersøger, om der er problemer med varemærkerne,« meddelte en talsmand for BMW tirsdag men understregede samtidig, at der her og nu ikke er planer om at trække Google i retten.

Alphabet er et datterselskab under BMW. Det leverer service til virksomheder, der har flåder af køretøjer, og arbejder i 18 lande.

Google meddelte allerede mandag, at Alphabet ikke skal have egne produkter eller på anden vis markedsføre noget under navnet. Alphabets netsted hedder da også abc.xyz.

BMW fik intet at vide

Ifølge det amerikanske patent- og varemærkekontor findes der lige nu 103 varemærkeregistreringer, hvori ordet »alphabet« indgår, skriver nyhedsbureauet Reuters. Hvis man vil rejse sag om krænkelse, skal man bevise, at der er risiko for forvirring blandt forbrugerne mellem to enslydende varemærker.

BMW ejer netadressen www.alphabet.com og er ifølge New York Times ikke interesseret i at sælge. BMW er ikke blevet kontaktet af Google, inden navneskiftet blev offentliggjort mandag aften dansk tid.

Alphabet vil i løbet af det kommende halve år komme i drift, og Googles forskellige divisioner vil blive selvstændige selskaber under Alphabets hat. Den største division vil være Google Inc., som skal stå for søgemaskinen, videotjenesten YouTube og Googles øvrige nettjenester.