BMW sprinter fra forventningerne til indtjeningen

Den tyske luksusbilproducent BMW slår forventningerne i tredje kvartal og fastholder forventningerne til helåret.

Foto: THOMAS PETER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen landede på 22,3 mia. euro, mere end 165 mia. kr., i tredje kvartal, hvilket var nøjagtig, hvad de af Bloomberg News adspurgte analytikere havde ventet. Godt hjulpet på vej af en favorabel udvikling i valutakurserne solgte BMW samlet set 545.062 enheder, hvilket er 6,9 pct. flere end i samme kvartal sidste år.

BMW kom hurtigere i mål end ventet på EBIT-niveau, hvor overskuddet på 2,35 mia. euro var bedre end prognosen på 2,16 mia. euro. Resultatet før skat landede på 2,26 mia. euro mod ventet 2,12 mia. euro.

BMW har desuden fastholdt forventningerne til helåret og venter en solid stigning i salgsvolumen og i overskuddet før skat i 2015. EBIT-marginen for BMW's automotive-division, der står for mere end 90 pct. af omsætningen, ventes desuden fortsat mellem 8 og 10 pct.

- Med antagelsen om at den opadgående formkurve fortsætter, bekræfter vi vores ambitiøse forventninger til året og sigter mod nye, høje niveauer for salgsvolumen, omsætning og indtjening, skriver finansdirektør Friedrich Eichiner i regnskabet.

Alt er dog heller ikke rosenrødt for BMW, der venter udfordringer på det kinesiske marked og ser risici knyttet til det russiske markeds "prekære" tilstand, den makroøkonomiske situation i Europa og øget konkurrence i USA.