Blu Ray et skridt nærmere sejren

Kampen mellem de to nye dvd-formater er nu et skridt nærmere sin afgørelse, efter at Toshiba nu er begyndt at spekulere i at droppe hD dvd-formatet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sonys bud på fremtidens DVD-format, Blu Ray, står nu til at få en afgørende føring over konkurrenten, HD DVD. Den japanske elektronikgigant, Toshiba er nemlig tæt på at droppe HD DVD til fordel for netop Blu Ray, skriver flere internationale medier. Dermed mister HD DVD en af sine vigtigste bannerførere. I forvejen har HD DVD formatet lidt et par solide slag i mellemgulvet, fordi blandt andre filmselskaberne Warner Bros. og Paramount helt har valgt at droppe HD DVD og alene udgive film på Blu Ray. Dermed står Microsoft mere og mere alene i deres opbakning til HD DVD-formatet, der bruges af XBox 360. Sonys

Også den store amerikanske kæde Wal-Mart har meddelt, at de ikke længere vil føre film og digitalt indhold på HD DVD, men alene sælge Blu Ray-medier. I følge avisen Financial Times, sælger Blu Ray formatet langt bedre i USA end HD DVD - men salget har været sløvt, fordi forbrugerne har holdt igen med at investere i afspillere af frygt for at vælge den forkerte type afspiller.

Berlingske Business har dog tidligere beskrevet, at krigen mellem de nye DVD-formater kan ende med at blive nærmest ligegyldig, fordi en helt tredje spiller - internettet - kan vise sig at være en langt bedre måde at købe og leje film på. Således har blandt andre Apple i deres iTunes Store for nyligt åbnet op for filmleje i USA, hvor amerikanerne for få dollars kan leje film, der streames fra nettet.