Blokader vil ramme persontransport

Utilfredse chauffører intensiverer nu deres blokader af trafikknudepunkter landet over. Det vil gå ud over personbilerne på Storebæltsforbindelsen, advarer en talsmand. Endnu kan personbiler køre frit over broen. (Opdateret 14.35)

Lastvogne blokerer i øjeblikket andre lastvogne på vigtige trafikknudepunkter i Danmark som færgehavne, Øresundsbroen og nu også Storebælt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lastvogne blokerer i øjeblikket andre lastvogne på vigtige trafikknudepunkter i Danmark som færgehavne, Øresundsbroen og nu også Storebælt. Det skriver netavisen epn.dk.

Men ifølge talsmanden for de vrede chauffører, Per Thuesen vil blokaderne nu blive optrappet.

»Det er nødvendigt. Flere speditionsfirmaer truer vognmændene til at få varer igennem. Derfor bliver vi nødt til at gøre blokaderne mere effektive, og det kan komme til at gå ud over den øvrige trafik,« siger han til epn.dk.

Ifølge afdelingschef hos Storebælt A/S John Jensen er personbiltrafikken endnu ikke blevet ramt af blokaderne.

»Som situationen er lige nu, er der blokader i vestgående retning, og det er meget begrænset, hvad der kommer igennem. Personbiler og nogle lastbiler kommer får lov at køre over, men der er ikke noget mønster for, hvilke lastbiler får lov at passere, « siger John Jensen.

Han understreger, at personbiltrafikken indtil videre kun er påvirket af blokaden i begrænset omfang.

»På en normal mandag vil der være omkring 30.000 personbiler, der passerer broen, men det bliver nok et par tusinde mindre i dag,« siger John Jensen. »Bilisterne har holdt sig væk, fordi de er nervøse for blokaderne, og det er selvfølgelig uheldigt, at chaufførernes aktion skal gå ud over vores kunder.«

Han understreger, at Storebælt endnu ikke har bedt politiet om at fjerne de lastbiler, som blokerer broen, og han ved ikke, om det kommer til at ske.