Blokade mod Aller starter mandag

Medmindre Aller Press tilbyder en aftale med virksomhedens freelancearbejdere, så varsler Dansk Journalistforbund lovlig kollektiv blokade mandag.

Dansk Journalistforbund varsler lovlig kollektiv blokade mandag mod Aller Press. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Må magasinvirksomheden Aller Press bruge freelancerens arbejde i hele Aller-koncernen og både i og uden for Danmark, eller har den enkelte freelancer retten til det arbejde, han eller hun har udført?

Det spørgsmål har i lang tid været årsag til konflikt mellem Aller Press og de tilknyttede freelancere repræsenteret ved Dansk Journalistforbund:

Hvor freelanceren - som blandt andre tæller skribenter, fotografer, tegnere og layoutere - i dag typisk leverer tekst, tegninger eller billeder til optryk i et enkelt eller nogle få af Aller Press’ blade, kræver Aller Press fremover at kunne bruge stoffet i hele den vidtforgrenede Aller-koncern uden yderligere honorering til freelanceren.

Tilbage til spørgsmålet. Svaret er nej, ifølge Dansk Journalistforbund, der 24. august vandt sagen i Arbejdsretten. Kravene fra Aller Press er nemlig helt urimelige, lyder det fra forbundet.

Dermed er der lagt op til en lovlig kollektiv blokade, der inkluderer alle freelancerne, mandag 3. september, hvis ikke Aller Press tilbyder en aftale til freelancerne.