Bloggigant opkøber konkurrent

Landets største blognetværk Bloggers Delight køber det næststørste Looklab og sigter nu mod udlandet efter flere opkøb.

Henrik Akselbo (til højre), adm. direktør og partner i Bloggers Delight, køber blogkonkurrenten Looklab, som blandt andre Kasper Nagel Nielsen (til venstre) har været med til at stifte. Samtidig går Henrik Akselbo på jagt efter flere opkøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Alexander Banck-Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter længere tids forhandlinger er det nu en realitet, at landets to største blognetværk kommer under samme ejerskab. Således har selskabet bag landets største blognetværk, Bloggers Delight, købt konkurrenten Looklab, der står bag en række mode- og livstilsblogs.

Ingen af parterne vil oplyse, hvad prisen har været, men Henrik Akselbo, adm. direktør og partner i Bloggers Delight, er glad for handlen, som han ser store synergier i.

»Selvom der er tale om et lille selskab, kan man godt sige, at der er tale om den foreløbigt største handel i den danske blogosfære. Vi overtager et stærkt brand, der har brugt rigtigt mange ressourcer på at etablere og differentiere sig, så derfor er det en investering, vi ser meget frem til at pleje og styrke i Bloggers Delight-regi. Der er mange synergier at arbejde med,« siger han.

Looklab har ledt efter en køber, siden stifterne af selskabet bag besluttede at fokusere på andre områder end modeblogs.

»Vi har været i dialog med flere potentielle købere i Danmark, hvor Bloggers Delight dog var den mest oplagte. Det er en ung, dynamisk og innovativ virksomhed med en god organisation, der kan sikre den rette videreudvikling af Looklab - ikke blot i Danmark, men i hele Skandinavien. Samtidigt har vi som selskab kigget nøje på, hvordan vi ser vores kerneforretning og fokusområder fremover, og deri indgår modeblogs ikke længere,« siger Claus Bek Nielsen, der er medstifter af Looklab.Bloggers Delight består af flere end 30.000 standard blogs og 150 premium blogs, der tilsammen har ti mio. sidevisninger om måneden fordelt på 600.000 unikke læsere. Opkøbet af Looklab er blot det første af flere opkøb, siger Henrik Akselbo, der nu sigter mod udlandet.

»Vi skal være for blogs, hvad Aller og Egmont er for konventionelle medier, og det kommer vi kun ved at sigte på udlandet. Looklab bliver bestemt ikke det sidste opkøb, og for branchen overordnet tror jeg, at dette kun er starten på en større konsolideringsbølge, vi kommer til at se indenfor de næste par år,« siger han.

Han tilføjer, at interessen for markedet er støt stigende fra hele medieverden, da mange yngre medieforbrugere finder inspiration inden for bolig, mode og gastronomi på blogs, og dermed har blogs ifølge Henrik Akselbo til en vis grad overtaget magasinernes rolle.