Blogger: Microsoft bygger ny browser

Under kodenavnet Spartan er Microsoft ifølge en blogger ved at bygge en ny browser, som skal virke mere som Firefox og Chrome.

Foto: STEPHEN BRASHEAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Noget tyder på, at Microsoft er gået i gang med at udvikle en helt ny browser. Det oplyser bloggeren Mary Jo Foley på ZDnet ifølge Version2.

Flere af bloggerens kilder har fortalt, at den kommende browser ikke kommer til at være Internet Explorer 12, men i stedet en helt ny browser, som lige nu har kodenavnet Spartan.

Spartan kommer stadig til at bruge Microsofts Chakra JavaScript motor og virksomhedens Trident gengivelses motor – ikke webkit, siger bloggerens kilder.

Noget tyder altså på, at Microsoft er ved at bygge en helt ny browser op, som skal synes og føles mere som Chrome og Firefox. Der vil også være mulighed for at køre udvidelser, og ud fra tidligere oplysninger skriver Mary Jo Foley, at Microsoft arbejder på to udgaver af Trident til to forskellige browsere.

Yderligere oplyser hun, med forbehold for sine kilder, at Spartan skulle være en ny letvægtsbrowser, som Microsoft er ved at udvikle.

Den nye Windows 10 desktop-version vil komme med både Internet Explorer 11 og Spartan. IE 11 vil være der for bagudkompabilitetens skyld. Spartan vil både blive tilgængelig for desktop og mobil- og tabletudgaver af Windows 10.

Bloggeren understreger, at Spartan endnu kun er et kodenavn. Hendes kilder ved endnu ikke, hvad Microsoft har tænkt sig at kalde den nye browser.

Micrsoft kan komme til at vise browseren frem 21. januar, når virksomheden afslører deres næste Windows 10-features – bloggerens kilder er dog ikke sikre på, om Spartan endnu er funktionsdygtigt nok til at kunne vises frem allerede på det tidspunkt.

Deltag i debatten på Version2.