Blodrødt regnskab: Sag om ulovlige chauffører har kostet Esbjerg-virksomhed dyrt

En sag om ulovlige chauffører har kostet Kurt Beier Transport dyrt, viser regnskabet fra virksomheden.

Blodrødt regnskab fra Kurt Beier Transport (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Sagen om mulig menneskehandel i det esbjergensiske vognmandsfirma Kurt Beier Transport har kostet virksomheden dyrt. Et nyt regnskab viser et tab på 25 mio. kr og en egenkapital, der nærmer sig nul.

»Resultatet er i væsentlig grad påvirket af den ultimo 2018 opståede sag omkring løn- og arbejdsvilkår i et af koncernen ejet datterselskab,« fremgår det af regnskabet.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra Kurt Beier Transport, men virksomheden er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Regnskabet viser et underskud før skat i 2018 på godt 25 mio. kr. mod et tab året før på 11 mio. kr. Det betyder, at egenkapitalen er faldet fra ca. 26 til i dag omkring 4 mio. kr.

Vognmandsfirmaet er påvirket af en sag, som kom frem i Fagbladet 3F 29. oktober sidste år. Kurt Beier Transport havde i månedsvis haft filippinske og srilankanske lastbilchauffører boende i containere i det, som lignede en slumlejr i Padborg. Kort efter udstedte kommunen et  påbud til Kurt Beier Transport A/S om, at firmaet skulle ophøre med at bruge containerne til beboelse.

Siden er virksomheden også blevet meldt til politiet.

Karsten Beier, direktør i virksomheden, har oplyst, at chaufførerne brugte lejren til at hvile sig i, og at der ikke er tale om menneskehandel.

I regnskabet fremgår det, at ledelsen forventer, at indtjeningen vil blive væsentligt forbedret i 2019 i forhold til i fjor.