Blodig kampsportsgren solgt for 27 milliarder

Der er ren smæk for skillingen, efter at Ultimate Fighting Championship - også kendt som U.F.C. - er blevet solgt til en række investorer for lammetævende 27 milliarder kr.

Nate Diaz kæmper mod Conor McGregor (med ryggen til) i en MMA-kamp arrangeret af UFC, der netop er blevet solgt for 27 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark J. Rebilas
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den blodige sportsgren kaldet mixed martial arts (MMA) står ikke tilbage for nogen anden sportsgren, når det kommer til kvælertag, spark i hovedhøjde og alskens andre former for vold. Og der er åbenbart penge i de tørre tæsk.

De casinoejende brødre, Frank og Lorenzo Fertitta, har sammen med to mindretalsaktionærer mandag inkasseret 27 milliarder kr. for deres selskab, Ultimate Fighting Championship (UFC), der er den største MMA-arrangør i verden, og stedet hvor alle de store stjerner som Ronda Rousey og Conor McGregor huserer. For de amerikanske brødre er det en særdeles lukrativ handel.

Tilbage i 2000 købte Frank og Lorenzo Fertitta UFC for blot 13 mio. kr., efter at arrangøren gennem længere tid havde kæmpet en juridisk kamp på tværs af USA for at få anerkendt kampsporten som andet end menneskelig hanekamp. Denne process havde tæret voldsomt på UFC, og derfor fik Fertitta-brødrene selskabet til en temmelig lav pris, og sidenhen har de moderniseret foretagenet.

Gennem et realityprogram og en markedføringsmaskine af rang har UFC gjort MMA-kampene til de mest sete pay-per-view-programmer i USA, og det er der mange penge i.

De to lettere farverige Frank og Lorenzo Fertitta står noget i kontrast til de nye købere, der kommer fra erhvervslivets absolutte elite. Der er nemlig tale om et konsortium bestående af kapitalfonden K.K.R., kapitalfonden Silver Lake og computermilliardæren Michael Dell.