Blockbuster tæt på kollaps

Udlejningsgiganten ser ud til at have tabt kampen til bl.a. internettet og er nu faretruende tæt på konkurs.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et kvartalsunderskud på 400 mio. kr. balancerer Blockbuster på randen af konkurs. Udlejningsselskabets omsætning er det seneste kvartal reduceret med 20 procent, og har nu fået henstand med betalingerne til de største kreditorer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De blodrøde tal er en konsekvens af, at amerikanerne i stigende grad lejer film på internettet Derudover har andre udlejningskæder haft stor succes med at opstille automater med film i supermarkeder. Udlejning på internettet eller via automater betyder, at konkurrenterne har lavere omkostninger end Blockbuster.

Læs mere: Salgsskilt på Blockbuster i Danmark

Direktøren for Blockbuster i Danmark, Søren Heilmann, siger til Politiken, at moderselskabets situation ikke får betydning for driften af butikkerne i Danmark.

"Vi er et selvstændigt juridisk selskab, som kører med driftsoverskud. Jeg forventer, at resultatet for 2010 bliver det samme som for 2009, selv om vi har haft en varm sommer," siger Søren Heilmann.

Blockbuster allerede solgt sine butikker i Irland, mens butikkerne i Danmark, Storbritannien, Italien og Spanien er sat til salg.