Blockbuster solgt for 1,2 milliarder

Den amerikanske udlejningskæde Blockbuster er reddet fra konkurs på målstregen. Dish Networks har købt kæden for 1,2 mia. kroner.

Foto: ROBERT SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konkurstruede Blockbuster ser ud til at slippe med skrækken, efter det onsdag blev offentliggjort, at Dish Networks har fået tommelfingeren opad til et bud på 1,6 mia. kroner. Købet ventes gennemført i løbet af anden kvartal, mens den endelige pris forventes "kun" at blive omkring 1,2 mia. kroner.

"Med dens mere end 1.700 forretninger, et velkendt brand og flere leveringsplatforme vil Blockbuster komplimentere vores eksisterende videotilbud og give markedssynergier og muligheder for Dish Network," siger Dish Networks videpræsident Tom Cullen i en pressemeddelelse.

Han ser frem til at reetablere Blockbusters brand som en leder i videounderholdning. Hvordan det skal gøres i en tid, hvor netop onlinevideo har udkonkurreret Blockbuster, er der ingen forlydender om.

Handlen skal godkendes af den amerikanske konkursdomstol, for den kan gennemføres.

Dish Networks er USAs tredjestørste leverandør af satellit-TV. De har flere end 14 mio. kunder i USA og er blandt landets 200 største virksomheder.