Blockbuster satser på brugerne

Det TDC-ejede Blockbuster opfordrer i ny kampagne brugerne til at indspille en krimiscene baseret på den populære krimithrillerserie om Afdeling Q. Kampagnen bygger på en blanding af bureauer, freelancere, partnere og altså indhold skabt af brugerne.

Blockbuster har taget et helt nyt værktøj i brug i forbindelse med en kommende Jussi Adler-Olsen film. Fotoet stammer fra YouTube. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Går du rundt med en lille filmskaber i maven? Og er du vild med Jussi Adler-Olsens krimithrillerserie om Afdeling Q?

Så er det nok godt nyt for dig, at den TDC-ejede filmtjeneste Blockbuster er i luften med en kampagne, hvor brugerne opfordres til at indspille en krimiscene.

Scenen klippes sammen online fra et udpluk af sekvenser fra »Kvinden i Buret«, »Fasandræberne« og den seneste film i serien, »Flaskepost fra P«.

En jury vælger en vinder, der får lov til at medvirke i den næste film om Afdeling Q, »Journal 64«, mens der også er ugepræmier som PS4-konsoller og fladskærms-TV på spil.

»Vi fik ideen til kampagnen for noget tid siden, men har ventet, da det har været helt afgørende for os at have det rigtige filmunivers og det rigtige indhold klar. Det har vi med Afdeling Q, hvor alle tre film har været kæmpesucceser,« lyder det fra Steffen Trannerup, marketingchef for Blockbuster.

»Med dette krimiunivers ved vi, at brugerne er engagerede, og det er netop det engagement, vi ønsker at få frem med kampagnen,« fortsætter han.

Både seriens producent, Zentropa, og distributør, Nordisk Film, er med som partnere, og det har gjort vejen til at realisere kampagnen både kortere og lettere, og det er vigtigt for Blockbuster selv at spille en aktiv rolle i udviklingen af kampagneaktiviteter.

Opgør med klassisk kampagne

Det gælder også for Afdeling Q-kampagnen, hvor idé, koncept og strategi er udviklet af marketingchefen, Steffen Trannerup, i tæt samarbejde med strategisk direktør Morten Bak fra det kreative, digitale bureau Molamil.

»Vi ønsker at gøre op med den klassiske tilgang til markedsføring af indhold, hvor brugen af indholdet paradoksalt nok ofte er udeladt. Her er vi helt inde i kernen af selve produktet – nemlig film og det magiske univers, som mange mennesker elsker,« siger Morten Bak.

»Vi formidler film baseret på mediets egne præmisser og på brugernes indlevelse i filmens univers. Brugerens lyst til at dele deres egen film stiger markant, når de selv har stået for den kreative del,« fortsætter han.

Molamil m.fl. har stået for produktion af kampagnen, og eksekveringen er primært online. De mange kanaler håndteres af mediabureauet Mediacom samt IIH Nordic og Be On.

Blockbuster håndterer selv social media-delen, som spiller en afgørende faktor i forhold til engagement og spredningen af kampagnens output af brugerdrevet indhold.