Blockbuster-problemer rammer ikke Danmark

Det har ingen indflydelse på Blockbusters danske butikker, at moderselskabet i USA er på randen af konkurs. I stedet har den danske afdeling en sund økonomi.

SAN FRANCISCO - MARCH 17: The Blockbuster logo is displayed on the side of a store March 17, 2010 in San Francisco, California. The struggling video rental retailer said in a regulatory filing today that it likely will file for bankruptcy if it is unable to restructure its heavy debt load. The announcement sent Blockbuster shares down 29 percent to 28 cents per share. Justin Sullivan/Getty Images/AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den truende konkurs hos moderselskabet i USA får ingen indflydelse på den danske del af Blockbuster-koncernen.

I en pressemeddelelse slår administrerende direktør for Blockbuster Danmark, Søren Heilmann, fast, at den danske del af videoudlejningskæden er drevet separat fra den amerikanske og har en sund økonomi.

- Udfordringerne hos vores moderselskab i USA vil ikke få konsekvenser for den daglige drift her i Danmark. Den danske ledelse fokuserer primært på at varetage Blockbuster Danmarks interesser, og jeg er meget fortrøstningsfuld med, at vi kan fortsætte en sund drift herhjemme, udtaler direktøren.

Den danske Blockbuster-afdeling har endnu ikke fremlagt sit regnskab for 2009, men Søren Heilmann forsikrer, at der har været tale om et godt år, hvor udlejningsomsætningen blev øget.

Godt ser det absolut ikke ud for Blockbuster i USA. Her har man opbygget en gæld på 855 millioner dollar (godt 4,6 milliarder kroner), og udsigterne til fremtidens indtjening ser svage ud. På den baggrund er Blockbuster i USA nu på randen af konkurs.

/ritzau/