Blockbuster Danmark træt af døds-rygter

Vi har det fint. Sådan siger Søren Heilmann, direktør i Blockbuster Danmark, der er træt af historierne om at filmudlejningskæden i Danmark er afgrunden nær.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blockbuster er døden nær, og det samme gælder den fysiske filmudlejning. Sådan har overskrifterne med jævne mellemrum lydt det seneste stykke tid, og det irriterer Søren Heilmann.

Han er direktør for Blockbuster Danmark, og genkender ikke billedet af en underdrejet biks.

”Vi er en sund og veldrevet forretning med overskud og ingen gæld, og på nær et enkelt år har vi trods udfordrende markedsvilkår øget vores omsætning hvert år og gør det fortsat,” siger han.

Historierne om filmudlejningskædens snarlige undergang har to forklaringer. For det første halter økonomien i moderselskabet, amerikanske Blockbuster.

Blockbuster Danmark går fri

Og for det andet synes danskerne så småt at have fået øjnene op for den digitale filmudlejning. Men ingen af delene påvirker Blockbbuster Danmark markant som det ser ud nu, siger Søren Heilmann.

”Hvad angår moderselskabet er det sådan, at vi ikke på nogen måde er afhængig af kapitaltilførsler eller andet fra dem. Tværtimod har vi de sidste mange år sendt kapital tilbage til dem. Og skulle det ende med en betalingsstandsning for dem eller i værste fald konkurs, så vil det stort set udelukkende få betydning for vores lokale eller europæiske ejerskab.”

Den anden udfordring – danskernes stigende brug af digital filmudlejning – fik tidligere på ugen TDC til at meddele, at man forventer at nå over en million udlejede film i år, hvilket er en tredobling i forhold til sidste år.

Men selvom udlejningen af de fysiske film har fået skarp konkurrence er der ikke udsigt til at Blockbuster forsvinder, lyder det fra direktør Søren Heilmann.

Digitalt koncept klar

”Jeg er ikke i tvivl om, at den digitale filmudlejning får en stor betydning i fremtiden - også med Blockbuster som en væsentlig spiller. Men derfra og så til at sige, at den fysiske filmudlejning er død, der er et langt skridt. Sandheden er, at den digitale udvikling er skudt i gang - men kvaliteten og udbuddet endnu ikke er i top, og det går langsommere end forventet. Også selvom at TDC nu prøver at nå deres mål for antal udlejede film ved at forære filmene væk”

Blockbuster Danmark har for øvrigt et digitalt koncept liggende klar, men på grund af kapitalmanglen i hovedselskabet, er det endnu kun indført på det amerikanske marked.

"I mine øjne er det klart, at mulighederne for at udnytte vores brand og kundegrundlag digitalt, vil have stor betydning for en eventuel ny ejer af Blockbuster Danmark", siger han.