Bliver Mercedes B&Os næste partner?

Bang og Olufsens nye samarbejdspartner i bilindustrien præsenteres tirsdag 11. december. Jyske Bank har tidligere peget på Porsche og Alfa Romeo som sandsynlige samarbejdspartnere, men senest er også Mercedes bragt på banen.

Hvis det er Mercedes-Benz, som er den næste aftager af B&Os lydanlæg, vil det være godt for Bang & Olufsen, vurderer analytikerne hos Jyske Bank.

I 2006 rullede mere end 1,2 mio. Mercedes-biler ud fra virksomhedens fabrikker.

- En samarbejdsaftale mellem B&O og den tyske bilproducent indeholder derfor et kæmpepotentiale. Sammenlignet med B&Os nuværende samarbejdspartner Audi producerer Mercedes langt flere biler rettet mod det absolutte luksussegment, skriver Jyske Bank.

Jyske Bank ser derfor gode muligheder for et succesfyldt samarbejde mellem Mercedes og B&O.

Jyske Bank venter, at samarbejdsaftalen offentliggøres på Bologna International Motor Show, som løber af stablen 7-16. december.

- Baseret på messeprogrammet har vi svært ved at tro på Porsche eller Alfa Romeo som fremtidige samarbejdspartnere, da ingen af disse fremviser væsentlige produktnyheder, skriver Jyske Bank, der anfører, at Mercedes præsenterer to af producentens topmodeller på messen. Og en af disse kunne efter vores vurdering fint udstyres med B&Os lydsystem.

Porsche og Alfa Romeo er dog ikke ude af billedet. Jyske Bank ser fortsat et godt fit mellem B&O og Porsche og Alfa Romeo.

- Potentialet i en sådan aftale er dog væsentligt lavere end for en aftale med Mercedes.

Mercedes er en af verdens største bilproducenter i luksussegmentet, og en aftale mellem Mercedes og B&O vil således sikre et væsentligt omsætningsløft i B&Os Automotivedivision.

Jyske Bank fastholder "køb", og venter, at offentliggørelsen vil medføre en positiv kursreaktion, hvis Mercedes viser sig at være den nye samarbejdspartner.

Aktierne i Bang & Olufsen kostede 519 kr. en times tid før fondsbørsens lukning fredag. Det er 3,4 pct. højere end slutniveauet torsdag.

RB-Børsen