Blev din iPhone også langsommere efter opdatering? Nu forklarer Apple hvorfor

På internetfora har snakken kørt gennem længere tid, at ældre iPhones blev langsomme efter en særlig software-opdatering. Nu bekræfter Apple, at opdateringen lagde en dæmper på telefonernes maksimale ydeevne for at skåne batteri og elektronik.

Apple har installeret software på en række iPhone-modeller, der skal begrænse hastigheden for at spare batteriet. Her ses topchef Tim Cook med en iPhone 6. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Vi har vist alle været der. Et sted, hvor computer, telefon eller iPad efterhånden er blevet så langsom, at man har lyst til at smide den ud af vinduet. Men på det seneste har iPhone-ejere på flere interfora klaget over, at deres telefoner pludselig mistede ydeevne efter en software-opdatering fra Apple, og nu har det ellers så tavse tech-selskab fra Californien bekræftet, hvad der ligger bag. Det skriver blandt andre Wall Street Journal.

Kort fortalt siger Apple, at den er god nok. Nogle iPhone-ejere vil opleve, at deres telefon bliver langsommere i nogle situationer efter at have installeret den efterhånden ældre 10.2.1-opdatering eller den nye 11.2-opdatering, men det er ikke noget Apple gør for at lokke kunderne ind i butikken og lægge penge for den dyre iPhone X. Apple gør det i stedet for forbedre brugeroplevelsen i takt med, at telefonernes batterier bliver ældre.

Lithium-ion batterierne, som er i Apples telefoner, bliver nemlig slidte, jo mere de bliver brugt. Når batterierne bliver ældre, så kan de begynde at få problemer med at levere strøm nok til at håndtere de mest krævende opgaver på en iPhone - det kan være særlig problematisk, hvis det er koldt, eller hvis der ikke er så meget strøm tilbage på batteriet. Uden software-opdateringen fra Apple ville telefonerne batterierne have en tendens til at give op, når telefonen blev presset. Ud over at telefonen ville gå ud, vil det ifølge Apple også kunne føre til skade på andet elektronik i telefonen.

Derfor har den amerikanske tech-gigant altså lavet opdateringer, der lægger begrænsninger på telefonens ydeevne for at beskytte de ældre batterier. Nye batterier har dog ikke de samme problemer, og derfor skulle problemet med de langsommere iPhones kunne løses ved ganske enkelt at få skiftet batteriet.