Blandt Danmarks farligste banker

I denne uge fik Morsø Bank den tvivlsomme ære, at blive kåret som én af Danmarks mindst sikre banker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I samarbejde med analysefirmaet Niro Invest risikovurderede Dagbladet Børsen for nylig de danske pengeinstitutter forud for 1. oktober, hvor den statslige ubegrænsede indskydergaranti bortfalder.

Hals Sparekasse indtog en klar førsteplads som den sikreste bank. Morsø Sparekasse var omvendt Danmark farligste pengeinstitut, efterfulgt af Finansbanken, Skælskør Bank, Eik Bank Danmark og - Morsø Bank. I 2009 var tre danske banker på kanten af kollaps, Amagerbanken, Skælskør Bank og Morsø Bank. Det lille nordjyske pengeinstitut havde præsenteret et ni-måneders resultat på minus 56,9 millioner kroner - efterfølgende har bankens direktør, Torben Sørensen, betegnet året som "frygteligt og ekstremt."

Se listen over de sikreste banker her.

Morsøs dårlige regnskab, der var præget af nedskrivninger på specielt landbrugs- og ejendomsrelaterede lån, betød, at egenkapitalen var faldet så meget, at banken ikke længere opfyldte kravet til at få statsstøtte via Bankpakke II. Seneste halvårsregnskab viste, at nedskrivningerne på de dårlige udlån fortsat er for høje. Banken kom ud af første halvår af 2010 med et underskud 6,2 mio. kr. mod et underskud på 27,2 mio. kr. i første halvår af 2009.

Bankdirektøren er stadig ikke tilfreds...

Klik videre og læs om en banks hvidvaskning.