Blandet resultat for Maersk-partner i Algeriet

Det amerikanske olieselskab Anadarko Petroleum Corp, der samarbejder med Mærsk Olie & Gas om produktion af olie i Algeriet, har fastholdt produktionen af olie i Algeriet i første halvår af 2007.

Det fremgår af kvartalsregnskabet for årets andet kvartal fra det amerikanske olieselskab.

Anadarko har produceret 12 mio. tønder olie i årets første seks måneder, hvilket er det samme som sidste år. Generelt er resultatet for andet kvartal fra Anardarko dog ikke opløftende. Overskuddet falder med hele 20 pct. til 652 mio. dollar, da omkostningerne blev mere end fordoblet.

Samtidig er Anadarko og Mærsk Olie & Gas blevet ramt af en øget olieskat i Algeriet, og i sidste kvartalsregnskab hævede det amerikanske olieselskab sin betaling af skat i Algeriet. Hos Mærsk Olie & Gas lød det dengang, at diskussionen med det algeriske myndigheder fortsat kørte.

- Der er ikke ændret noget grundlæggende i de faktiske forhold. De algeriske myndigheder og selskaberne drøfter fortsat, hvordan den nye skattelovgivning skal gælde, og herunder forståelsen af kontraktens bestemmelser, sagde underdirektør Anders Würtzen dengang til RB-Børsen.

Investeringsbanken SEB Enskilda havde dengang regnet sig frem til, at Mærsk Olie & Gas skal betale 850 mio. kr. i olieskat i Algeriet i år, og analytiker Steven Brooker mente dengang, at den ekstra olieskat ikke rokker ved, at A.P. Møller - Mærsk har tjent og fortsat tjener styrtende med penge på satsningen i Algeriet.

- Selv om du har denne her ekstra olieskat i Algeriet, er det svært at rokke ved det faktum, at det her er en meget lukrativ forretning for A.P. Møller - Mærsk. Det er ingen katastrofe, men det er selvfølgelig altid svært at tage fordele væk fra folk, og det er da irriterende for A.P. Møller - Mærsk og Anadarko. Men for A.P. Møller - Mærsk betyder det her ikke noget, konstaterede Steven Brooker dengang.

RB-Børsen