Bladkonge bygger stort hus til luksusbiler

Forstadskommune får stort byggeri med kontorer, Ferrarier og Maseratier.

Sådan kommer luksusbil-huset tæt ved Lyngbymotorvejen og den kommende letbane til at se ud. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Magasin-mangemillionæren Johnny Laursen har i Lyngby købt en grund på den sydlige del af Lundtoftegårdsvej, hvor han blandt andet vil bygge 3.000 kvadratmeter udstillingslokaler og hovedsæde for Formula Automobile, der importerer og forhandler luksusbiler som Ferrari og Maserati.

Via selskabet Benjamin Capital er Johnny Laursen hovedaktionær i firmaet med de eksklusive bilmærker, som er hans helt store passion. Hans formue er skabt i magasinforlaget Benjamin Media, som han har solgt til den svenske Bonniers-koncern.

Læs Berlingske-portræt af Johnny Laursen

Laursens samlede projekt er tegnet af Årstiderne Arkitekter og omfatter også et kontorhus på 5.000 kvadratmeter. Det skal lejes ud til flere virksomheder, gerne videnstunge af slagsen.

Projektet passer som fod i hose for Lyngby-Taarbæk Kommune, der for nylig har udlagt store arealer på begge sider af Helsingørmotorvejen og langs Lundtoftegårdsvej og den kommende letbane til erhverv. Kommunen håber især på at tiltrække videnstunge virksomheder, der har fordel af at ligge tæt på det store tekniske universitet, DTU.

»Det er en god kombination af udvikling, som grunden og placeringen er skræddersyet til,« udtaler Simon Pihl Sørensen (S), der både er formand for byplanudvalget og viceborgmester i forstadskommunen lidt nord for København.

I juni fik viceborgmesteren, borgmester Sofia Osmani (K) og det øvrige byråd den helt store appelsin i turbanen, da  Novozymes købte en nærliggende kæmpegrund. Her vil enzymkoncernen opføre et forskningscenter med 800 job.