BlackRock: Kryptovaluta venter på modent marked

Verdens største kapitalforvalter BlackRock mener, at kryptovaluta kan blive udbredt og blockchain har potentiale – sammenfaldet er, at begge dele er ude i fremtiden. Men fremtiden kan tegne lyst.

Kryptovalutaer er stadig et umodent marked, men kan potentielt blive bredt anvendt ifølge Richar Turnill, Global Investeringsstrateg hos BlacRock. (REUTERS/Brendan McDermid/File Photo) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kryptovalutaers kursmæssige rutschebanetur i vinter betød har også betydet, at digitale møntfod er kommet på landkortet hos de største spillere I finansbranchen – også ved verdens største kapitalforvalter BlackRock.

»Vi ser potentielt kryptovaluta blive mere udbredt i fremtiden, efterhånden som markedet modnes,« skriver Richard Turnill, Global topinvesteringsstrateg i den amerikanske investeringsgigant, i en kommentar.

BlackRock forvaltede i 2017 aktiver for omkring 5,7 billioner dollar, hvilket svarer til 34,75 billioner danske kroner – eller prisen på 1.624 Storebæltsbroer.

Udfordringer i nutid, men lovende fremtid

Turnill ser dog ikke kryptovalutaer som en del af BlackRocks portefølje i en umiddelbar fremtid. Investeringsstrategen peger specielt den meget volatile pris, manglende regulering og de implicitte risici i handel med virtuelle møntfod. Derfor skal investorer være parate til at tage »fuldkomne tab« i forbindelse med kryptohandel.

Inversteringsvirksomheden ser dog potentiale i blockchainteknologien – en tilgang som Richard Turnill deler med virksomheder som Mærsk, NGO’er som Unicef og størstedelen af de danske storbanker. Der er dog lang vej igen:

»Blockchain er nødt til at overkomme adskillige forhindringer for at nå sin lovende fremtid. Vi tror dog, at tilsynsmyndigheder og centralbanker også bliver nødt til at spille en stor rolle.«