Blackrock kræver mindre lønpakker til den øverste ledelse

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, kræver mindre lønpakker til direktørerne i Storbritanniens største selskaber.

Blackrocks hovedkvarter i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC THAYER

I et brev til cheferne i mere end 300 britiske firmaer skriver den amerikanske kapitalforvalter, at de fremover kun vil godkende lønstigninger, hvis medarbejderne modtager en lignende stigning.


Blackrock er noteret som investor i samtlige selskaber på Londons FTSE 100 aktieindeks, og har dermed vidtrækkende indflydelse. Tiltaget hilses velkomment af tænketanken High Pay Centre.


Det skriver The Guardian.


»Der et systemisk problem med direktørlønninger. Systemet fejler, og et af de største problemer er de store kapitalforvaltere, som ikke hjælper med at begrænse de enorme lønpakker. Som regel har de ikke grebet ind, så det er helt korrekt, at Blackrock nu vælger at gribe ind,« siger Stefan Stern, direktør i High Pay Centre, til The Guardian.Blackrock understreger, at lønpakkerne ikke skal forbindes med kortvarige hop i aktiekursen, men derimod skal bindes op på stabile og vedvarende resultater. Stigende direktørlønninger har været et hedt debatteret emne i Storbritannien, og premierminister Theresa May har også udtrykt planer om at føre mere nøje kontrol over britiske virksomhedsbestyrelser, skriver The Guardian.