Blackrock kommer stærkere ud af tredje kvartal end ventet

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock vokser og vokser og kan præsentere et regnskab for tredje kvartal, der overgår forventningerne på både omsætning og indtjening per aktie.

Foto: ERIC THAYER.
Læs mere
Fold sammen

Blackrocks pengetank har fået tilført 50 mia. dollar i tredje kvartal, og dermed er de samlede forvaltede aktiver vokset til svimlende 4510 mia. dollar, eller 29.500 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Indtægterne hos Blackrock lander i tredje kvartal på 2,91 mia. dollar, godt 19 mia. kr., hvilket er overgår analytikernes estimat på 2,77 mia. dollar. Væksten i indtægterne bidrager til at hæve driftsindtjeningen med 6 pct. til 1222 mio. dollar i forhold til samme kvartal i 2014.

Nettoresultatet falder dog med 8 pct. til 843 mio. dollar fra 917 mio. dollar i tredje kvartal af 2014, men er alligevel bedre end ventet per aktie.

Det justerede resultat per aktie lander på 5 dollar, mod analytikernes estimat på 4,53 dollar.

- Blackrocks resultater i tredje kvartal af 2015, inklusiv år-til-år vækst i omsætning og driftsindtægter, demonstrerer modstandsdygtigheden i vores globale, diversificerede investeringsplatform. Klienter, der søger langsigtede investeringsløsninger, stærk risikohåndtering og holdbart afkast henvendte sig til Blackrock midt i de udfordrende markedsvilkår og bidrog til tilførslen af yderligere 50 mia. dollar i kapital, siger Laurence D. Fink, administrerende direktør og bestyrelsesformand for Blackrock, i en meddelelse.