Blackberry viser muskler

Salget af Blackberry steg mere end ventet i det seneste kvartal, og selskabet bag Blackberry, Research in Motion, er klar til at tage kampen op mod Apple.

Salget af BlackBerry går bedre end ventet, og friske versioner af telefonerne skal tage kampen op mod Apples succesprodukter. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele 14,2 mio. smartphones shippede Research in Motion, der står bag Blackberry, af sted i selskabets seneste regnskabskvartal. Det var flere end ventet, og prognosen for dette kvartal lyder på, at der sendes 14,5-15 mio. smartphones af sted, rapporterer Marketwatch.com.

Det er især nye versioner af modellerne Bold og Torch, der skal tage kampen op med Apples iPhone i de kommende kvartaler. Research in Motion lancerer også snart en tavlecomputer med navnet PlayBook, og ifølge selskabet er interessen for PlayBook "overvældende".Selv om regnskabet fra Research in Motion var bedre end ventet, så taber selskabet dog fortsat markedsandele på det hastigt voksende marked for smartphones. Aktien i Research in Motion steg  ca. 1,5 pct. i det amerikanske eftermarked, efter regnskabet var blevet offentliggjort.

Ud over udsigten til øget konkurrence fra Research in Motions nye produkter skal Apple også forholde til endnu et sagsanlæg fra Nokia, der torsdag anklagede Apple for, at såvel iPhone som iPad bryder patenter i blandt andet Storbritannien og Tyskland.

Fra computerverdenen bød torsdag aften desuden på et regnskab fra softwaregiganten Oracle, der ligeledes var bedre end ventet.