Blackberry taber luft på omsætning og indtjening

Telefonselskabet Blackberry har haft tilbagegang det seneste år, hvor lavere salg i blandt andet Europa og Asien har presset indtægterne.

På bundlinjen havde Blackberry et minus på 18 mio. dollar, hvis man justerer for en række nedskrivninger og andre enkeltposter. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blackberrys omsætning faldt i fjerde kvartal til 464 mio. dollar, hvilket var omkring 200 mio. dollar lavere end i samme periode året før. Fjerde kvartal dækker over månederne december, januar og februar.

Udviklingen var svagere end ventet, da aktieanalytikere adspurgt af Bloomberg havde regnet med en omsætning på 561,8 mio. dollar i kvartalet.På bundlinjen havde Blackberry, der har hovedsæde i Canada, et minus på 18 mio. dollar, hvis man justerer for en række nedskrivninger og andre enkeltposter.

Underskuddet svarer til et minus på 0,03 dollar per aktie, hvilket var bedre end ventet, da analytikerne havde ventet et underskud på 0,10 dollar per aktie.Tager man alt med, lød underskuddet på 238 mio. dollar i fjerde kvartal mod et minus på 89 mio. dollar i fjerde kvartal året før.

For det kommende regnskabsår regner Blackberry med et positivt driftsresultat før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, samt positive pengestrømme.