Blackberry-salg skuffer

RIM nedjusterer forventningerne efter skuffende Blackberry-salg i første kvartal. Aktiekursen falder med 11 procent.

Kunderne vrager Blackberry til fordel for andre smartphones. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Canadiske Research In Motion (RIM) nedjusterer forventningerne til første kvartal på grund af svigtende Blackberry-salg. Ifølge CNN Money forventer mobilproducenten at ende "en smule under" det tidligere omsætningsmål på minimum 5,2 milliarder dollars (26,1 milliarder kroner).

RIM forventer at sælge mellem 13,5 og 14,5 millioner Blackberry-telefoner i dette kvartal, men forventer nu, at ende i den lave ende af estimatet. Samtidig udtaler RIM ifølge CNN Money, at kunderne køber de billigere modeller af Blackberry-telefonen.RIM har længe kæmpet for at holde fast i sin position på smartphone-markedet. Tidligere var Blackberry-telefonen den suverænt mest udbredte smartphone, men den taber nu terræn til andre mere grafisk avancerede telefoner. RIM har indtil nu slået på sikkerhedsaspektet og påpeget, at sikkerheden var bedre i Blackberry end i eksempelvis iPhone.

Det argument er dog efterhånden udhulet og selv den amerikanske regering undersøger nu muligheden for at skifte til iPhone, efter tusindvis af offentligt ansatte bad om at få iPhones i stedet for Blackberry."Ja, det er en overgangsperiode nu, ja det har indflydelse på vores volumen i den nære fremtid, men vi mener ikke, at det ændrer ved den langsigtede strategi," siger RIMs adm. direktør, Jim Balsillie.

RIM har netop lanceret en tavlecomputer kaldet PlayBook. Den har dog ikke overbevist anmelderne. Udmeldingen om nedjusteringen fik RIMs aktiekurs til at falde med 11 pct.