Blackberry melder sig tilbage i kampen om smartphones

Samsung og Apple er løbet med kunderne de senere år, men nu skal det være slut.

Research in Motion (RIM), som står bag BlackBerry, vil tilbage i markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALENTIN FLAURAUD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en lang tur nedad for smartphone selskabet Research In Motion, der står bag den engang så populære Blackberry telefon. Selskabet har de seneste par år måtte se mange af sine kunder skifte til Samsung eller Apple telefoner, men det skal være slut med nye smartphones, der kører på den ligeledes nye BB10 software. Det skriver The Guardian.

Selskabets es i ærmet, styresystemet BB10, skal løse de mange tekniske problemer der har været med Blackberry-telefonerne og som har været en stærkt medvirkende faktor til at drive kunderne i armene på konkurrenterne Samsung og Apple. BB10 vil blive afsløret onsdag, sammen med to nye mobiler der kører på softwaren, hvoraf den ene vil være uden keyboard og med et nyt interface, som RIM kalder Crackberry. Flere analytikere er dog skeptiske omkring Research In Motions muligheder for at vende strømmen af kunder og udfordre Apple og Samsung på det ekstremt konkurrenceprægede smartphone-marked.

- BB10 er lidt som et sidste kast med terningen. Spørgsmålet er hvor længe de kan holde sig kørende og hvor længe de kan vente på de rigtige tal. Forretningskunderne er allerede ved at forlade selskabet, udtaler Benedict Evans, analytiker hos Enders Analysis, til the Guardian.

Ud over tekniske problemer med tidligere Blackberrys, lider forventningerne til Research In Motion også under at markedet for apps til smartphones næsten udelukkende orienterer sig imod Samsung og Apples software-platforme.