Blåstempling giver Ambu positive fremtidsudsigter

Ambu er den første danske virksomhed til at modtage den eftertragtede blåstempling fra den britiske sundhedsmyndighed National Institute for Health and Care Excellence, Nice.

Ambu-direktør Lars Marcher. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Det kan booste salget, skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Det er Ambus endoskop, aScope, som anvendes til at intubere folk under bedøvelse, der er blevet blåstemplet. Nice konkluderer blandt andet, at skopet kan forbedre resultaterne og patientsikkerheden, ved at gøre produktet bred til rådighed.

Skopet har kostet Ambu i omegnen af 100 mio. kr. at udvikle, men med den nye godkendelse fra Nice tyder det på at være en profitabel investering.

»Jeg tror, at denne erkendelse sammen med nye generationer af produktet kan gøre, at det bliver et stort produkt, der kan sælge for et trecifret millionbeløb,« siger Lars Marcher, Ambus administrerende direktør.

I første omgang vil den britiske myndighed sandsynligvis øge salget i Storbritannien, men Lars Marcher tror på, at anbefalingen vil forbedre salget internationalt, fordi mange myndigheder i USA, Europa og Asien ser Nice som en anerkendt myndighed.

/ritzau/FINANS